YLE ilmastopropagandan asialla

YLE revitti taannoin näyttävästi toimittaja Jaana Kannisen juttua meren alle hukkuvista Malediiveista.

Ilmastoasioihin perehtyneille uutinen oli luonnollisestikin täydellinen mokaus YLEltä ja kokeneelta toimittajalta. Mutta Kanninen on profiloitunut ilmaston muutokseen liittyvistä jutuistaan. Aateluus velvoittaa, vaikka ei sitä olisikaan.

YLEssä hallitsee ilmastonmuutoksen suhteen vakaumus, jonka mukaan kyseessä on sellainen uhka, että sen torjumisessa liioittelu ja virheellinen tiedottaminen hyväksytään. Tarkoitus pyhittää keinot.

Kansalaisjärjestö Ilmastofoorumi ry:n puheenjohtaja Pasi Matilainen lähti penkomaan uutisen juuria. Kuten odotettiin, löytyi vesiperä mutta ei uhkaavaa vedenpinnan nousua. Matilainen täydensi vielä esittämäänsä selvityspyyntöä.

Miten kauan kestää, ennenkuin YLE korjaa julkisesti vailla perää olevan uutisensa?

Tämän blogin pitäjä on vuosia kertonut halukkaille merenpinnan nousuun liittyvistä ongelmista. Eräs puheenvuoro on täällä. Valitan sivuston vaurioitumista.

Jälkikirjoitus 28.11.2013

Kuten odottaa saattoi, YLE kieltäytyi päätoimittaja Atte Jääskeläisen kirjeellä oikaisun tekemisestä. Tämän takia Ilmastofoorumi ry on tehnyt kantelun perättömästä uutisoinnista Julkisen sanan neuvostolle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s